Νέος κινέζικος ιός Hantavirus …

Ένας άνδρας στην Κίνα πέθανε αφού μολύνθηκε από έναν ιό χάντα (ιός Hanta, Hantavirus, χανταϊός), σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό Newsweek. Ο άνδρας, από την επαρχία Γιουνάν της νοτιοδυτικής Κίνας, έχασε τη ζωή του τη Δευτέρα ενώ ταξίδευε στην ανατολική επαρχία Σαντόνγκ, όπως μεταδίδει η εφημερίδα Global Times, που επικαλείται το Newsweek στο δημοσίευμά του.

Φαίνεται πως ο άνδρας ελέγχθηκε για τον ιό μετά από τον θάνατό του. Ακόμα 32 άνθρωποι που επέβαιναν στο ίδιο λεωφορείο με εκείνον εξετάστηκαν για τον ιό, ο οποίος σπανίως μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων δεν έδωσαν σαφή εικόνα. Ο άνθρωπος που εξετάστηκε δεν κατονομάστηκε στην αναφορά και η αιτία θανάτου του δεν δηλώθηκε.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, μέλη της οικογένειας των παθογόνων του ιού Χάντα μεταδίδονται κυρίως από τρωκτικά. «Η μόλυνση με έναν ιό χάντα μπορεί να προκαλέσει την ασθένεια του ιού Χάντα στους ανθρώπους», δήλωσαν τα Κέντρα.

Κάθε στέλεχος του χανταϊού συνδέεται με ένα είδος ξενιστή τρωκτικού, εξηγεί η υπηρεσία. Οι χανταϊοί μεταδίδονται μέσω του αέρα, όταν σωματίδια του ιού από τα ούρα, τα κόπρανα και το σάλιο του ζώου ταξιδεύουν στον αέρα και μολύνουν ένα άτομο. Σε σπάνιες περιπτώσεις, ένα άτομο μπορεί να μολυνθεί από έναν ιό Χάντα αν δαγκωθεί από ένα μολυσμένο ζώο. Είναι πιθανό επίσης να υπάρξει μόλυνση όταν ένας άνθρωπος αγγίξει το στόμα ή τη μύτη του, αφού έχει αγγίξει κάποια επιφάνεια που έχει μολυνθεί από τα ούρα, τα κόπρανα ή τα σάλια ενός ξενιστή, καθώς και αν φάει μολυσμένο φαγητό, σύμφωνα με ειδικούς.

Ένας άνθρωπος που έχει μολυνθεί με κάποιον από τους ιούς που είναι γνωστοί ως ιοί χάντα του «Νέου Κόσμου» στην Αμερική μπορεί να αναπτύξει το πνευμονικό σύνδρομο του χανταϊού (HPS), ενώ ο τύπος του «Παλιού Κόσμου» που εντοπίζεται στην Ευρώπη ή την Ασία μπορεί να προκαλέσει αιμορραγικό πυρετό με νεφρικό σύνδρομο (HFRS). Δεν είναι ξεκάθαρο αν ο άνδρας που μολύνθηκε στην Κίνα εμφάνισε κάποια από αυτές της παθήσεις.
Διαβάστε την συνέχεια απο την Πηγη : zougla.gr